top of page

FESTESYSTEMER

ECO LIGHT PV

ECO Light PV festesystem representerer et innovativt og egenutviklet produkt fra Ecoteknologi, designet spesifikt for sikker innfesting av fleksible solcellepaneler på PVC-tak- og veggflater. Vårt system legger vekt på optimal vektfordeling og ergonomisk design, noe som reduserer belastningen på bygningsmassen med opptil 80% sammenlignet med konvensjonelle rammesystemer og solcellepaneler.
 

Ved å kombinere den lave egenvekten til fleksible solcellepaneler med den nærmest ubetydelige vekten til ECO Light PV, har Ecoteknologi åpnet døren for nye muligheter innen solcelleinstallasjon. Dette har spesielt stor betydning i tilfeller der vekt og kapasitet tidligere har utgjort begrensninger for solcelleinstallasjoner.
 

ECO Light PV festesystem demonstrerer en pålitelig trekkraft på 40 kg per innfestningspunkt, støttet av en sikkerhetsfaktor på 1,5. Med imponerende 11 festepunkter per panel gir dette en samlet trekkraft på 440 kg, noe som sikrer en trygg og bærekraftig installasjon.

ECO Light PV eliminerer behovet for ballast i konvensjonelle rammesystemer og reduserer dermed den totale belastningen på anlegget. Dette gir økonomiske fordeler ved å redusere fraktkostnader og eliminere behovet for tung heising av rammesystemer.. Applikasjonsområder for installasjon er vertikale, horisontale og skrå konstruksjonsoverflater av PVC-underlag. Festesystemet er sammensatt av prefabrikerte festeduker i 1-hull, 2-hull, 4-hull og strimmel, kombinert med låseskruer og låsemuttere. Låseskruene har buede hoder og er elforzinket for å forhindre skade på bygningskonstruksjonen og motvirke rustdannelse. Låsemutterne har en "lock-tight" funksjon og er syrefaste.
 

Når ECO Light PV installeres sammen med ECO ETFE 360W serien av fleksible solcellepaneler, oppnår man imponerende effektivitet. Gjennomsnittlig monteringstid er kun 9 minutter for det første solcellepanelet i en rekke, og deretter reduseres det til 7 minutter for resterende paneler. Dette inkluderer både festesystemet og det ferdig monterte solcellepanelet, noe som ytterligere bidrar til en rask og problemfri installasjon.

ECO Quick N-Stativ

ECO QUICK N-STATIV

ECO Quick N-Stativ er et norskprodusert festesystem av kvalitet for rask og enkel installasjon, uavhengig av størrelsen på anlegget. Det unike med ECO Quick N-stativ er at stativet leveres som en helhetlig komponent. Ingen løse deler, krever ingen verktøy for sammensetting. Dette gjør at ECO Quick N-stativ enkelt kan skaleres og reduserer montasjetid med inntil 50% i forhold til tradisjonelle rammesystemer med løse komponenter.
 

ECO Quick N-Stativ er laget av høykvalitets galvanisert stål med et sinkbasert belegg av aluminium og magnesium som gir stativet en høy korrosjonsmotstand. 
 

Sammenleggbar midtkonsoll som gir mer plass ved transport, og mindre fraktkostnader. Lav egenvekt på 5kg gjør at stativer enkelt kan flyttes, fraktes og monteres effektivt.

ECO Quick N-Stativ er beregnet for bruk på flate tak og bakkemontering med ballast. Stativet er tilrettelagt for Landskap – paneler i liggende retning med Øst-Vest oppstilling og 10 graders vinkel. 

ECO Quick N-Stativ er et verktøysfritt produkt i vår Quick-Serie og har ikke behov for verktøy ved installasjon av stativ eller solcellepanel. Etter plassering av stativ dras midtkonsoll opp fra sammenleggbar posisjon til låst posisjon. Deretter plasseres solcellepanel på stativ og det fjærbelastede endefestet dras inn på rammen til solcellepanelet for sikker innfestning til stativet. Endefestet har et kraftspenn på 5cm fra utgangsposisjon og kan flyttes til forskjellige posisjoner for å tilpasses panelets størrelse. Skjøtestykker er avtagbar og kan ved forlengelse av stativ dyttes inn på festespor.

ECO Quick N-Stativ med solcelle panel

ECO GRAM-BOX

ECO Gram-Box er en innovativ løsning for montering av solcelleanlegg, uavhengig av dimensjoner og effekt. Med unike egenskaper reduserer produktet montasjetiden med opptil 80% sammenlignet med tradisjonelle festesystemer, og gir et fremtidsrettet alternativ for solcelleanlegg ved å kombinere frittstående festesystem og ballast-prinsippet.

For å forhindre skade på bygningsmasser, som ofte oppstår ved bruk av tradisjonell ballast som betongstein med skarpe kanter, introduserer ECO Gram-Box en oval struktur uten skarpe kanter, skånsom mot underlaget.

De unike egenskapene til ECO Gram-Box gir merverdi gjennom hele installasjonsprosessen. Med en lav egenvekt på 4 kg kan systemet enkelt transporteres, bæres og installeres uten ergonomiske utfordringer og unødvendige kostnader. Ballastvekten kan tilpasses installasjonens krav.

ECO Gram-Box
ECO Gram-Box med solcelle panel

ECO Gram-Box, et resultat av kvalitet i enkel utførelse, er egnet for flate tak med en helning på opptil 10 grader. Med lav vekt og robust design kombinerer den høy mekanisk styrke, motstand mot ytre påvirkninger, samt høy bæreevne og stabilitet.

Som en ballast-tank for solcelleanlegg plasseres ECO Gram-Box enkelt på ønsket sted før installasjonen av solcellepaneler. Etter installasjonen eller før montering av solcellepaneler fylles tanken med vann for å oppnå ønsket ballastvekt.

ECO Gram-Box har en kapasitet på 60L, tilsvarer 60kg. Den gir mulighet for Landskap – paneler i liggende retning med valgfri orientering og vinkel på 21 grader. Levert med frostvæske forhindrer tanken at væsken fryser ved lave temperaturer. Den totale vekten av ballast-tanken, inkludert frostvæske, er 10kg.

VAN DER VALK

VAN DER VALK festesystem representerer en allsidig og fleksibel løsning som prioriterer sikkerhet og tåler eksterne påkjenninger som vind- og snølast. VAN DER VALK festesystem kan benyttes på flate tak, skråtak, bakkemontering og kombinerer bruken av innfestning til bærende konstruksjon og bruk av frittstående systemer sammen med ballast. 

Med ValkPro+ fra VAN DER VALK kan du enkelt og raskt installere ditt solcelleanlegg, med en imponerende monteringshastighet på kun 3 minutter per solcellemodul. Dette fleksible systemet gir deg muligheten til å velge mellom Portrett-paneler i stående retning eller Landskap-paneler i liggende retning, begge med alternativer for Sør eller Øst-Vest oppstilling.

For skråtak benyttes en sikker innfestning til takkonstruksjon, mens flate tak og bakkemontering støtter seg på ballast for stabilitet. VAN DER VALK festesystem gir dermed en pålitelig og allsidig løsning for solcelleinstallasjoner, uavhengig av installasjonssted og konfigurasjonspreferanser.

Du finner oss her

Adresse
ECOTEKnologi AS,
Spelhaugen 15
NO-5147 Fyllingsdalen, Bergen

ORG NR
917 617 333

LOBAS

LOBAS festesystem er spesielt utviklet for å imøtekomme utfordrende nordiske værforhold og er velegnet for både skråtak og flate tak. Et gjennomgående prinsipp i takområdene er at festesystemet forankres direkte i den bærende konstruksjonen, i motsetning til bruk av ballast. Denne tilnærmingen sikrer ikke bare stabilitet, men bidrar også til betydelig reduksjon av den totale vekten for solcelleanlegget.

Ved å fokusere på en robust forankring i den bærende konstruksjonen, gir LOBAS festesystem pålitelig støtte til solcellepaneler, selv under krevende værforhold. Dette designet sikrer også at systemet kan tilpasses både skråtak og flate tak, noe som gir en mer allsidig løsning for ulike typer bygningsstrukturer.

LOBAS festesystem har gjennomgått grundige tester og tilpasninger for å møte de spesifikke kravene til nordiske klimaforhold. Resultatet er en pålitelig og robust løsning som gir optimal ytelse og lang levetid, samtidig som den gir reduksjon i belastningen på bygningen og sikrer en bærekraftig og effektiv solcelleinstallasjon.

bottom of page