top of page

Havbruk

ECOTEKNOLOGI – VEKSTLYS FOR FISKEOPPRETT

Ecoteknologi er en ledende aktør av belysning for fiskeoppdrett med ekspertise på spesialdesignet vekstlys, skapt for å fremme optimale forhold i havbruksmiljøer. Vår dedikasjon til bærekraft og innovasjon gjenspeiles i utviklingen av avanserte vekstlysprodukter som møter spesifikke behov innen fiskeoppdrett.

Vekstlys for havbruk spiller en avgjørende rolle ved å benytte kunstig lys for å fremme vekst og trivsel hos oppdrettsfisken. Vi forstår betydningen av lys i reguleringen av fiskebiologi. Vårt fokus er å levere løsninger som positivt påvirker fiskens trivsel, reproduksjon, vekst og immunforsvar.

Ecoteknologis vekstlys for havbruk er utviklet med formål om å skape optimale vekstforhold samtidig som det opprettholder bærekraftige prinsipper. Våre produkter representerer det ypperste innen teknologiske fremskritt, og vi forplikter oss til å levere skreddersydde, høykvalitets løsninger for ulike anlegg innen havbruksnæringen.

Vårt engasjement for innovasjon og kvalitet gjør oss til det naturlige valget for de som søker eksepsjonell vekstlys løsninger, med fokus på en bærekraftig fremtid for fiskeoppdrett.

VIKTIGE PUNKTER VED VEKSTLYS FOR FISKEOPPDRETT

Lysintensitet og Spektrum

Lysintensiteten bør være tilpasningsdyktig gjennom forskjellige stadier av fiskenes livssyklus. Et optimalt spektrum, inkludert blått og rødt lys, noe som støtter fotosyntese hos alger og plankton. 

Dag- og natt syklus

Å simulere naturlige døgnrytmer er avgjørende for fiskens trivsel. Dette kan inkludere gradvis endring i lysintensitet og fargetemperatur i løpet av dagen og natten for å etterligne naturlige lysforhold.

Regulering og Tilpasningsevne

Evnen til å tilpasse lysforholdene etter behov er kritisk for å imøtekomme de skiftende kravene i forskjellige stadier av oppdrettsfiskens livssyklus. Dette kan inkludere tilpasning av lysintensitet, spektrum og varighet.

Fargegjengivelse

Korrekt fargegjengivelse er viktig for å støtte fiskens naturlige atferd og visuelle oppfatning. Dette kan påvirke fôringsatferd og samspill med artsfrender.

Energieffektivitet

Bruk av LED- eller annen energieffektiv belysning og smarte styringssystemer bidrar til å minimere energiforbruket og dermed driftskostnadene, samtidig som det reduserer den miljømessige påvirkningen.

Holdbarhet og Vanntetthet

Vekstlys må være konstruert med materialer som tåler eksponering for fuktighet og saltvann. Vanntette og holdbare materialer sikrer lang levetid og pålitelig ytelse.

Integrerte styringssystemer

Smarte styringssystemer gir mulighet for fjernovervåking og justering av lysforholdene. Dette gir oppdrettsanlegg muligheten til å tilpasse seg endringer i miljøet og fiskenes behov i sanntid.

Miljøpåvirkning

Reduksjon av lysforurensning er viktig for å minimere påvirkningen på det naturlige miljøet rundt oppdrettsanlegget. Dette kan oppnås gjennom riktig plassering av lyskilder og bruk av skjerming.

Overholdelse av regelverk

Vekstlys for havbruk må overholde lokale og internasjonale regelverk og standarder for å sikre både fiskevelferd og miljøhensyn. Dette inkluderer kanskje krav om lysstyrke, spektrum og lysregimer.

FORDELER VED BRUK AV VEKSTLYS FRA ECOTEKNOLOGI

Lysintensitet

Avhengig av hallens aktiviteter, kan lysintensiteten variere. For detaljerte oppgaver som montering eller kvalitetskontroll kan høy lysintensitet være nødvendig, mens lavere intensitet kan være akseptabelt for generelle lager operasjoner.

Lysfordeling og jevnhet

Jevn fordeling av lys er essensielt for å unngå skygger og skape et behagelig og produktivt arbeidsmiljø. Dette oppnås vanligvis ved riktig plassering og konfigurering av lysarmaturer.

Fargetemperatur

Fargetemperaturen må tilpasses hallens formål. En varm fargetemperatur (rundt 3000K) kan skape en behagelig atmosfære, mens en kjøligere temperatur (5000K og høyere) kan forbedre fargesyn og øke oppmerksomheten.

Fleksibilitet og dimming

Fleksibilitet i lyskontroll gir ansatte muligheten til å tilpasse belysningen etter behov. Dimming kan være spesielt nyttig når forskjellige aktiviteter krever ulike nivåer av lys.

Blendingskontroll

Bruk av skjerming og riktig plassering av lysarmaturer bidrar til å minimere blending, noe som er viktig for å unngå ubehag og sikre klare synsforhold.

Holdbarhet og robusthet

Belysningsarmaturer i systemhaller må være konstruert for å tåle tøffe forhold som støv, fuktighet og vibrasjoner. Robuste materialer og tetninger er avgjørende for pålitelig ytelse.

Energieffektivitet

Bruk av LED-teknologi og avanserte styringssystemer reduserer energiforbruket og driftskostnadene. Sensorer kan også aktivere eller deaktivere belysningen basert på behov, ytterligere forbedre energieffektiviteten.

Integrering av smarte teknologier

Bevegelsessensorer kan detektere aktivitet og utløse belysningen, mens fjernstyring gir enkel tilgang til å justere lysnivåer, spesielt i store systemhaller med komplekse layouter.

Anpasset design og installasjon

En skreddersydd tilnærming sikrer at belysningen er optimalisert for hallens unike layout og formål, og at armaturene er riktig plassert for å minimere skygger.

Miljøpåvirkning

Redusert lysforurensning bidrar til å beskytte det omkringliggende miljøet. Valg av miljøvennlige materialer og energieffektiv teknologi støtter bærekraftige prinsipper.

Du finner oss her

Adresse
ECOTEKnologi AS,
Spelhaugen 15
NO-5147 Fyllingsdalen, Bergen

ORG NR
917 617 333

bottom of page