top of page

Micro vindturbin

VINDKRAFT I MIKROSTØRRELSE – OPTIMAL UTNYTTELSE AV FORNYBAR ENERGI
Ecoteknologi står i spissen for den grønne revolusjonen, og våre micro vindturbiner er en viktig bidragsyter mot en bærekraftig energifremtid. Vi setter standarden for banebrytende teknologi som gir mulighet for å transformere vindkraft i små skalaer. Micro vindturbiner representerer innovasjon ved pålitelige, effektive og skreddersydde løsninger for energiproduksjon gjennom vindkraft i mikrostørrelse. Disse enhetene er betydelig mindre enn tradisjonelle vindturbiner og kan variere i størrelse fra noen få meter til mindre modeller som kan monteres på hustak.

MICRO VINDTURBINER – KRAFTIG, KOMPAKT, BÆREKRAFTIG

Våre micro vindturbiner er designet for å utnytte selv moderat vindkraft og konvertere den til ren elektrisk energi. Den kompakte størrelsen gjør dem ideelle for både kommersielle og private bruksområder, og de gir en pålitelig og bærekraftig tilnærming til energiproduksjon.

Micro vindturbiner i forskjellige farger.
HVORDAN FUNGERER MICRO VINDTURBIN

En mikrovindturbin fungerer ved å utnytte kinetisk energi fra vinden og konverterer den til elektrisk energi gjennom en generator.  

Design og form
Mikro vindturbiner har normalt to eller flere roterende blader som er montert på en rotor. Disse bladene er designet for å fange opp vindkraften og konvertere den til en roterende bevegelse.

Elektrisk produksjon
Den produserte vekselstrømmen er imidlertid ikke alltid egnet for direkte bruk. Derfor går den gjennom en likeretter som konverterer den til likestrøm (DC) eller omformer for å tilpasses spenning og frekvens til strømnettet. 

Regulator og lagringssystem
Noen mikrovindturbiner kan også ha innebygde regulatorer og lagringssystemer for å sikre jevn strømforsyning. Regulatoren overvåker strømproduksjonen og justerer belastningen for å forhindre overbelastning eller skade på systemet. Lagringssystemet kan lagre overskuddsstrøm for bruk når det ikke er vind.

Konvertering av Bevegelsesenergi
Den roterende bevegelsen av rotoraksen overfører mekanisk energi til generatoren. Dette oppnås ved hjelp av et girsystem som øker rotasjonshastigheten for å optimalisere generatorens ytelse

Rotasjon

Når vinden treffer bladene som er tilknyttet en rotasjonsakse, vil bladene genere en roterende bevegelse. Denne bevegelsen overføres til aksen som følger rotasjonen til bladene ved hjelp av vindkraft. Rotasjonsaksen er tilkoblet en generator i micro vindturbinen. 

Generering av elektrisitet

Rotasjonen av bladene fører til at generatoren inne i mikrovindturbinen produserer elektrisk strøm. Den vanligste typen generator er en vekselstrømsgenerator (AC-generator). Generatoren bruker prinsippet om elektromagnetisk induksjon, roterende bevegelse i et magnetfelt genererer elektrisitet.

Styringssystem
Moderne mikrovindturbiner kan også være utstyrt med styringssystemer som justerer vinkelen på bladene for å optimalisere energiproduksjonen avhengig av vindforholdene.

 

Det er viktig å merke seg at effektiviteten til mikrovindturbiner er avhengig av flere faktorer, inkludert vindhastighet, installasjonssted, og vedlikehold. 


De er vanligvis mer egnet for områder med konsekvente og sterke vindforhold for å kunne generere tilstrekkelig elektrisk kraft.

TYPER AV MICRO VINDTURBINER

Horisontale Mikro Vindturbiner
Disse velprøvde enhetene utnytter

effektivt vindens kraft og er ideelle

for både næringsbygg og husholdninger.

De gir kostnadseffektive løsninger for de som ønsker å integrere vindkraft i sitt energisystem.

Vertikale Mikro Vindturbiner
Våre vertikale mikro vindturbiner gir en alternativ tilnærming ved å fange vind fra alle retninger. Denne fleksibiliteten gjør dem egnet for steder med variabel vindretning og gir mer allsidige installasjonsmuligheter.

Mikro Vindturbiner med Skråstilte Vinger
Disse innovative enhetene bruker skråstilte vinger for å øke effektiviteten og redusere vibrasjon. De gir optimal ytelse under ulike vindforhold og er spesielt egnet for steder med skiftende vindmønstre.

Integrert Overvåkning
Moderne mikro vindturbiner har innebygd overvåkningssystemer som tillater fjernovervåkning og diagnostikk for å sikre kontinuerlig ytelse.

Kommunikasjonssystemer
Våre enheter er utstyrt med avanserte kommunikasjonssystemer som muliggjør enkel integrasjon i overvåkningssystemer og gir deg full kontroll over din mikro vindenergiløsning.

MPPT (Maximum Power Point Tracking)
MPPT-teknologien brukes for å kontinuerlig tilpasse mikro vindturbinens driftspunkt og maksimere energiproduksjonen, selv under varierende vindforhold.

Bremsemekanismer
Bremser kan være inkludert for å stoppe rotorbladene i tilfeller av ekstreme værforhold eller ved behov for å utføre vedlikehold.

AVANSERT TEKNOLOGI FOR BÆREKRAFTIG YTELSE

Ecoteknologi's micro vindturbiner er utstyrt med avansert teknologi for å sikre bærekraftig ytelse.

Du finner oss her

Adresse
ECOTEKnologi AS,
Spelhaugen 15
NO-5147 Fyllingsdalen, Bergen

ORG NR
917 617 333

bottom of page